III. GeSchneider.com BMW Találkozó - Tatabánya 2014. március 15.

Múltkor itt megemlékeztem arról, hogy van egy olyan BMW találkozó az országban, amely kellően dinamikusan fejlődik ahhoz, hogy idővel országos szintű rendezvénnyé nője ki magát. Ez a rendezvény pedig nem más, mint a GeSchneider.com által szervezett BMW treff, mely mi meglepő a GeSchneider.com BMW Találkozó nevet kapta. A találkozóból amúgy ez volt a III. a sorban, és meg kell állapítanom, hogy még többen voltak, mint múltkor. De nemcsak többen voltak, hanem a BMW típusokból is nagyobb volt a "kínálat". Most már nemcsak a kötelező E30-E36-E39-E46 (és ezek különböző karosszériavariánsai) képviseltették magukat, hanem szép számban jelent meg például az E38 illetve E60 széria is. Emellett többek között E31-es 8-as BMW, E64, E60M5 illetve E94-es is színesítette a találkozó BMW kavalkádját.

Egyre több helyen találkozni a GeSchneider.com névvel, mely egy egyre népszerűbb BMW-s találkozósorozat szponzoraként tartható számon. A tatbányai BMW treff azért népszerű körünkben, mert közvetlen hangulatban lezajló, szó szerint baráti BMW-s találkozó, ahol senki sem szorul a háttérbe és nem nézik ki azt sem, akinek csak pl.: egy 316i-je van. Ugyanis ez a találkozó nem a rivalizálásról, meg a magamutogatásról szól, hanem arról, hogy összeköt minket a BMW őrület, s barátságos légkörben osztjuk meg egymással tapasztalatainkat, mondjuk el búnkat, bánatunkat, és tanácsokkal segítünk egymáson.

A találkozón a korábbinál jelentősen nagyobb számban vettek részt a BMW-s kollégák.


A rendezvényre a korábbiaktól eltérően sokkal kisebb számban, illetve kicsit megkésve 13:00 környékén érkeztünk csak meg. A sokkal kisebb számban egészen pontosan azt jelentette, hogy a szokásos minimum 5, de sokszor 10-12 kocsiból álló konvoj, most a kemény mag 2 E60-asából és egy E39-eséből állt, illetve csatlakozott hozzájuk Székesfehérváron két hármasos kolléga is. A találkozón én sem a MARcsival vettem részt. De ennek alapos oka volt.

Na de innentől beszéljenek helyettem a képek!



Miközben Székesfehérváron gyülekezett a banda egy része, addig...


...mi Győrben egy újabb E46-os kollégával lettünk gazdagabbak! 

Ugyanis egy szép állapotú, kiemelkedően jól extrázott 325i sedanért voltunk Győrben, és így még az is kérdéses volt, hogy egyáltalán odaérünk-e Tatabányára, vagyis inkább lesz-e értelme útnak indulni. (Ezért történt meg az, hogy a MARcsi is otthon maradt mert egyből indultunk is, ahogy letettük az ifjú negyvenhatost Veszprémben.)


De aztán csak megérkeztünk.  

Ahol mi leparkoltunk, onnan ez a kép tárult elénk. Na igen - vontam le a következtetést - azért ez jelentősen nagyobb létszám, mint ami múltkor volt! 

A BMW-k között botorkálva többségében ismeretlen (vagy csak nekem nem ismerős) autóba botlottunk! (Arról sajnos most pontos infóim nem voltak, hogy honnan jöttek BMW-sek, de szerintem jelentősen túlhaladtuk a  múltkori "Székesfehérvárról, Veszprémből, Siófokról, Győrből, Budapestről no meg persze Tatabányáról" érkező BMW-sek táborát. És ez jó!)

A "domináns" típusok egyértelműen most is a 36-39-46-sok voltak. De ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen a mai BMW fanatikusoknak (a találkozókon gyakran megjelenő) részét e típust birtoklók teszik ki, mely elvétve egészül ki egy-egy kuriózummal (oldtimerek, 8-asok), illetve E60 szériaszám fölötti autókkal. Az F széria képviselői jellemzően távol maradnak az ilyen találkozóktól.

A placc elég szemetesnek tűnik, azonban a szemét igen kis hányadáért voltak a találkozón megjelentek felelősek, a többi korábbi rendezvények (?) maradványai voltak. (A parkoló autók közé azért én 3-4 kukát azért el tudtam volna képzelni => filléres tétel, de sokat dobott volna az összképen.)



Egy találkozó rangját az is mutatja, hogy milyen nagy számban képviseltetik magukat a már veterán korba lépett BMW-k. Minél nagyobb számban vesznek részt a korábbi korok képviselői, annál inkább szélesedik az a kör, mely képes lefedni a teljes magyarországi BMW-s társadalmat. (A képen amúgy egy soros hathengeres aggregáttal rendelkező E21-es látható, mely gyönyörű állapotban volt. Még további szép, gondosan ápolt kollégájával kötnék szorosabb kapcsolatot! :-))

A BMW formavilága az elmúlt évtizedekben hatalmas átalakuláson ment keresztül, nem is beszélve a technikai fejlődésről. Azonban a találkozók alkalmával lehetőség nyílik arra, hogy ki-ki a saját "kortársaival" megismerkedjen illetve kitapasztalt praktikákat, mesterfogásokat közkincsé tegyék. Persze előnyös az is, ha például a már veterán korba lépett BMW-sek táborát nem egy-egy példány szólóban képviseli, mert nekik - mivel megvan a maguk saját "szériaspecifikus" világa - idővel felettébb egysíkú lehet a találkozó, és kimerül abban, hogy elismerő szavakat hallanak gyönyörű autóik kapcsán, de a DSC-PDC-RDC és egyéb hárombetűs gombok előtti világuk apró élményeit csak nagyon kevesekkel tudják megosztani úgy, hogy azt hallgatóságuk át is tudja "érezni".



Ha már "szériaspecifikus" világról beszélünk, akkor illik egy eklatáns példát hozni, pl.: a "hetesesek" világát. Ők, ahogyan az illik egymás mellé is parkoltak le. Az egykori csúcsmodellek békésen pihengettek, miközben fürgébb 3-as és 5-ösös kollégák alkalomadtán egy-egy kör erejéig elmozdultak a helyükről.

A hetesek a felújítás különböző szakaszaiban voltak. Például ez a V elrendezésű, M60B30-as motorral szerelt 730i nagyon patika állapotban volt.

Egy másik kollégája még a "folyamatban" kategóriát képviselte.


A jelenlévő E38-asok egyik közös pontja a V elrendezésű motorokban volt keresendő...

A hatalmas tepsik egybefüggő sík felületet képeznek - legalábbis a képen...

Találkozó a hetesek irányából.

A BMW a fekete színben mutat az egyik legjobban... 

Ha jól láttam az egyetlen E46 Touring volt a találkozón. Lett volna egy párja is, ha nem siettünk volna annyira...

A felszereltsége talán individual lehetett...

Ami biztosan nem OEM volt az az M lökő és mögötte a kuhler... (Amúgy a 46-oska valószínűleg az építés egy fázisában lehetett, mert pl a fékhűtőcsövek, ködlámpa sem volt még a helyén...)


Na igen. NEM OEM II. Nem picit terpeszt, de amúgy szabályos! A futófelület nem lóg ki! 


Ha már terpesztés. Nála jobban senkinek sem volt "x-lába"


Íme egy kuriózum: a legendás nyolcas. Az E31-esek színrelépése - akárcsak az oldtimereké - egy találkozó továbbfejlődését jelenti.


Jól gondoltam én már a találkozón is, amikor megszemléltem ezt a dezsőt, hogy nem gyári papucsai vannak. Ugyanis E46-hoz tuti, hogy nem volt ilyen, és amire gyanakodtam (Styling 151) sem jött be: nem az egyes felnije van a negyvenhatoskán! 

Gyönyörű állapotban volt ez az E39-es Touring!



E39 élet a facelift után és előtt.

Terjed az eszme I.

Terjed az eszme II.

A zöld E36 páros. A gyáritól eltérő utólagos módosítások tettenérhetőek, így téve őket az átlagból kiemelkedő egyedi autóvá.


Míg valaki a fentebb bemutatott "x-beállást" fejlesztette tökélyre, addig más bemutatta, hogy mit jelent az, hogy nagyon megültettem. Persze lehet menni ez alá is, de azért már ezzel sem életbiztosítás a magyar utakon történő közlekedés... (Nem is értettük, hogy a búbánatba sikerült a kollégának "énbejöttemafűre dealökikinmaradtazaszfalton" manőver. :-)

A BMW sorfal egy kicsit távolabbról és a "Tatabánya ringen" aktívan gumit pusztító E30-as.


Ritka E30-as változat a láthatáron!

Előtérben az 523i Touring, mely a késő délután egyik főszereplője, illetve móka és kacagás előidézője volt. 

Sokáig nézegettük, hogy mi a furcsa ebben a Z3-asban, aztán csak rájöttünk! Hát az ablaktörlő angol elrendezés szerint van! Úgyhogy itt nagy valószínűség szerint egy balosított roadsterről beszélünk.

Észrevételünket megerősíteni látszott, hogy angol tacho volt benne. (Viszont a kéziféket balosították. A beltért amúgy nagyon feldobta ez a sötétlila színű bőrbelső!)

Sajnos az idő nem volt velünk, sőt egyre inkább ellenünk volt: 3-4 körül kezdett beborulni. (Itt amúgy éppen az emmötös motorterénél melegedik Ádám kolléga...)

Majd később az eső is eleredt. Persze mi ilyenkor mostunk autót. 

A késő délutánra megmaradt csapat egy mélygarázsban talált esőmentes menedékre.

E60 vs E60.

Formaterv: E39 vs. E60.

BMW sorfal - hátulról.

A csapat hazaindulás előtt. (Látszik: jelentősen kevesebben voltunk, mint például itt voltunk)

Ez már a hazaút: morgó 30d és szakadatlanul eső. De legalább nem hó, mint tavaly március 15-én...

--------------------------

Összegzésként csak egy kérdést illetve, arra adott választ írnék:
Megyek következőre is? Naná, hogy igen!