BMW E36 és E46 reklámok régről

Nemrég akadtam rá pár BMW 3er E36 illetve E46 reklámra a youtubeon. Mivel nekem úgy kellett összevadásznom őket  így gondoltam egy csokorba gyűjtöm őket, hátha valaki is hasonlóan nagy örömmel nézi végig, hogy a kis kedvencünket anno mennyiért és hogyan reklámozták...

Szerintem nagyon jó reklám lett: A páncélos hölgy, hogy biztonságra leljen útközben is a BMW újdonságát az E36-ost választja (klasszikus E36-os felnivel!)


Itt (http://www.youtube.com/watch?v=1FiQgFJM5co&feature=plcpa modern kor BMW F30 bemutatója sejlik fel előttünk: Előtérben az üdvöske (BMW E36 325is Coupe), míg a háttérben az elődökről történő megemlékezés zajlik. (F30 bemutatóról: itt http://bmwe46tumblr.blogspot.hu/2012/02/az-uj-3-as-es-m5-os-szinre-lepese-akik.html )

Újabb ötletes BMW reklám: Sedan a Cabrio hátán. Nagyon látványos amint az egyensúlyt keresve elbilleg az E36-os. Alatta halkan szól a zene, akár nyugtatónak is elmenne.


A videóból megtudjuk, hogy az indulóár itt (360 forintos váltással számolva) 5,3 millió forint, azaz közel 5,5-6 millió volt.


1998: színre lép az E46. Az ára Amerikában nem is volt olyan vészes. Az alapmodell 26.970 dollártól kapható volt (210-es forint árfolyamon ~ 5,94 millió, azaz közel 6 millió forint.) Európában persze az alapmodell is 10-11 körül mozgott.


Szerintem mind közül ez lett egyedül elég gagyi reklám. A csúcson pörgő hathengeres motor, mely egy honda civices vinnyogáshoz hasonlít még csak elmegy, de videójátékhoz hasonlítani egy Ci BMW-t... Kedvet kapni a reklám után egy Ci vételre? Ez alapján aligha.


Ellenben ez is ötletesre sikeredett, noha a számítógépes effektek még nem voltak a legtökéletesebbek. (...) Nagy lépés volt szerintem is anno a BMW E46-os megjelenése, főleg a 36-os után. 



Amúgy vannak még továbbiak is BMW E46 Commercial, BMW E46 Werbung és ugyanez BMW E36 Commercial és BMW E36 Werbung néven is. A baj persze az, hogy az E36, de még az E46 idejében sem voltak olyan elterjedtek a YouTube és egyéb videómegosztó portálok így nem sok maradt fent eredeti, jó minőségben, hanem csak TV-ből felvett, gyakran hanghibás felvételek maradtak ránk.