Ünnepi hóhelyzet és sajnos törött BMW-k

Bejelentették: Nagy havazás várható. Majd hallom, hogy hatalmas crash van az M7-esen, kb tegnap (2013. 03. 14-én) kettő körül. Jelezték, hogy 40-50 autó ment neki egymásnak. Gondoltam, jól van, de biztos apró koccanások vannak, egyik befékezett, a többi meg frankón rácsúszott. A helyszíneléssel végeznek 3-4-5 óra alatt aztán ok. 
Ezzel szemben megdöbbentő volt nézni a lánglovagok.hu-n a fotókat: Itt nem is olyan apró baleset történt, hanem durva tömegkarambol. Sárga Ford Mondeo a levegőben, szalagkorlátnak préselődött X5, és nem sokkal mögötte egy E90-es. Míg a másik fotón egy E61-es formás feneke tűnik fel.

Szegény E46-os. Ez sem megy ideig sehova sem. Ha szépen lassan csúszott bele az árokba, akkor apró karcokkal meg lehet úszni a történetet. A javítás 100.000 Ft-ból megoldható.

Ekkor olvasom egy BMW-s kolléga - igaz nem BMW-vel - de éppen hazaigyekszik Budapestről az M7-esen. Indult kora délután és éjfél előtt nem sokkal adta fel végleg a hazajutás reményét Siófokra. Először az M7-esen Martonvásárig jutott, utána leterelték a 7-esre, de itt sem jutott messzire. Felvillant a sárga lámpa, a benga game over. Na sikerült végül tankolnia a martonvásári felhajtói OMV kútnál, majd megindult Budapestre, hogy ott aludjon valahol. (...)

Esti látkép.
 
Ez is nagy gáz...

... de ez még nagyobb!

Eltelt közel 13 óra, és még mindig nem ért haza, most (12:57) beszéltem vele, éppen Alcsútdoboz-Lovasberény irányából közelít fehérvárhoz, hogy onnan Szabadbattyán felé hazaérjen Siófokra... 
Meséli: kezdetben az M7-esen próbálkozott. Aztán ott mivel már lincshangulat alakult ki a, a magyar közutasokat majdnem megverték, román kamionos mentő és tűzoltó előtt megy, előzget... 7-től 11-ig várt, így megindult Alcsútdoboz fele és egyetlen egy szerencséje van: előtte egy hótoló megy!

Mese nincs: tényleg katasztrófa helyzet van. Azok helyzetét 100%-osan átérzem, akik nem tudtak mozogni, hanem mondjuk az M1-esen ragadtak, a benga kifogyott, takaró, meleg ital nincs, és nincs katasztrófavédelem, meg rendőrség sem. Hanem csak kétségbeesés. Ne adj' Isten a kocsijuk is megsérült,  ilyenkor kárügyet rendezni, rendőrt hívni. Van értelme? Aligha. Hát én tuti, hogy full ideg lennék. Közben bevetik már a Magyar Honvédséget is T-72-esekkel, meg PTSZ-ekkel. Amivel egyedül baj van, hogy már 2011-ben is csak kb. 24 T-72-ese volt a honvédségnek, így ne csodálkozzunk, hogy csak 6 db T-72 indulhatott meg. Szóval nagy a baj. De szerintem még lesznek olyanok, akik még holnapra sem érnek haza!

Végezetül pár fotó a netről:

Itt van a szerencsétlenül járt X5-ös. 2,2 tonna akadt fent a szalagkorláton. Mögötte az E90-es.


Egy másik pozícióból: Azt hiszem ennek az E90-esnek annyi, ez totálkár...

Ez a 61-es még menthető.